Kurczak z sosem piri piri

Kurczak z sosem piri piri
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 14)
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Piersi z kurczaka cienko pokroić i lekko rozbić. Przyprawić solą, pieprzem, skórka i sokiem z cytryny oraz tymiankiem. Chili drobno pokroić. Dodać czosnek, oregano, sól, pieprz, paprykę i oliwę.
Kurczaka upiec na grillu. Posmarować marynatą. Podawać z awokado i pomidorkami skropionymi oliwą.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE