Kurczak z salsą

Kurczak z salsą
Oceń przepis:
7 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.66)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia meksykańska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do 190 stopni C. Wstawić dużą patelnię na średni ogień. Wlać olej, kiedy zacznie dymić, wrzucić kurczaka. Zrumienić z obu stron. Przełożyć kurczaka do brytfanny o wielkości ok. 13cm na 28cm. Posmarować piersi kurczaka salsą, posypać cheddarem i zapiekać 15-20 minut, aż kurczak będzie upieczony, a ser stopi się.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA