Kurczak z musztardową glazurą do rolady klubowej

Kurczak z musztardową glazurą do rolady klubowej
Oceń przepis:
7 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Anna Olson

Seria kulinarna:
Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Rozgrzej piekarnik do 160 stopni C. Włóż kurczaka do brytfanki, skrop olejem i oprósz solą i pieprzem. Włóż tymianek do wnętrza kurczaka, przykryj luźno folią aluminiową i piecz przez 20 min. Następnie zdejmij folię i piecz, aż mięso kurczaka będzie dość miękkie i delikatne (ok. 1,5 godz.)
Kiedy kurczak się piecze, przygotuj glazurę: zmieszaj musztardę z miodem, zmiel cebulę w malakserze i wymieszaj z musztardą i miodem. Przez ostatnie 45 minut pieczenia smaruj kurczaka glazurą co 10 min.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE