Kurczak w sosie z brandy

Kurczak w sosie z brandy
Oceń przepis:
13 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Si King

Seria kulinarna:
Kudłacze na motorach: Nie ma jak u mamy (odc.5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Na patelni obsmażyć kurczaka na maśle z oliwą, dodać cebulę, smażyć, aż się zeszkli, ale nie zrumieni. Flambirować kurczaka w brandy (wlać brandy na patelnię i podpalić, poczekać, aż alkohol się wypali), a następnie dodać pieczarki. Wlać kremówkę, przełożyć wszystko do żaroodpornego naczynia, zakryć folią aluminiową i zapiekać w średnio nagrzanym piekarniku przez godzinę. Podawać z puree ziemniaczanym z masłem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE