Kurczak w panierce z parmezanem

Kurczak w panierce z parmezanem
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.94)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Nagrzej piekarnik do 190 stopni C. Do jednej miski wsyp mąkę, w drugiej rozkłóć widelcem jajka, a do trzeciej wsyp bułkę tartą, parmezan, oregano oraz sól i pieprz do smaku. Posyp piersi kurczaka mąką i strzepnij nadmiar przed zanurzeniem w misce z jajkami. Pokryj mięso dokładnie, daj ścieknąć nadmiarowi i włóż do panierki, rozprowadzając ją równomiernie z każdej strony. Umieść mięso w lekko naoliwionej foremce i piecz aż będzie złociste na zewnątrz, a przepieczone wewnątrz (ok. 25 min)
Podawaj z ulubionym sosem pomidorowym.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE