Kurczak po marylandzku z placuszkami z kukurydzy i bananami w w boczku

Kurczak po marylandzku z placuszkami z kukurydzy i bananami w w boczku
Oceń przepis:
2 oceny Średnia ocena: 3.00

Przygotował:

Si King

Seria kulinarna:
Kudłacze na motorach: Nie ma jak u mamy (odc.2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia Ameryki Północnej

Przepis

Wymieszać w dużej misce sos sojowy z roztartym czosnkiem, imbirem i podgrzanym miodem. Włożyć piersi kurczaka, wymieszać, by mięso równo pokryło się marynatą. Przykryć folią spożywczą i odstawić do lodówki na kilka godzin lub na noc. Przed podaniem kurczaka osączyć z marynaty i usmażyć (można też upiec). Obrane banany owinąć plasterkami boczku i piec w goracym piekarniku, aż boczek będzie chrupiący. Zrobić dość gęste ciasto z mąki, wody, mleka i jajka. Porządnie roztrzepać trzepaczką lub wybić drewnianą łyżką. Dodać osączone ziarna kukurydzy, wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i nakładać po łyżce ciasta na każdy placuszek. Smażyć na złoto z obu stron.
Kurczaka podawać z placuszkami i bananami w boczku.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE