Kurczak po kijowsku

Kurczak po kijowsku
Oceń przepis:
52 ocen Średnia ocena: 3.40
Seria kulinarna:
W interesie mięsożercy
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Przykryj mięso folią spożywczą i delikatnie je rozbij za pomocą deseczki. Posól je i popieprz. Na środku piersi połóż rulonik masła i zrób mięsne zawiniątko. Do płaskiej miseczki wbij jajko, dodaj sól, trochę mleka i wszystko wymieszaj. Obtocz kotlety w mące, jajku i bułce tartej, po czym wstaw je na 20 min do lodówki. Rozgrzej oliwę na patelni i smaż piersi z każdej strony, aż będą złociste i chrupiące.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i prawie 130 innych kanałów? Pakiet Optimum+ za 49,99 zł/mies ZAMÓW ONLINE