Kurczak po hiszpańsku

Kurczak po hiszpańsku
Oceń przepis:
11 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 37)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia hiszpańska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Wymieszać cebulę, czosnek, imbir, szafran, paprykę, oregano, kolendrę, natkę pietruszki, sól i pieprz. Przeciąć mostek kurczaka, usunąć nadmiar tłuszczu. Rozłożyć mięso na płasko i ponacinać skórę. Przyprawić solą i wetrzeć przygotowaną marynatę. Piec na grillu przez 20-25 minut.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE