Przygotował:

Gosia Molska

Seria kulinarna:
Babeczki wigilijne (odc.4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka, Potrawy wigilijne
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Na patelni podsmażyć cebulę posiekaną w kostkę i czosnek. Dodać poszatkowaną kapustę. Smażyć ok. 10 minut. Do miski wycisnąć przez praskę ziemniaki, dodać przesmażoną kapustę i ser twarogowy z koziego sera. Dodać kapary, tymianek, zielony pieprz, wymieszać. Sól i pieprz dodać do smaku. Farsz ułożyć na cieście i uformować kulebiak. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez ok. 40 minut.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

wtf 6 lat temu

łeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

aga23034 6 lat temu

ja też się zgodzę z powyższym komentarzem

agoocha 7 lat temu

Czosnek i tymianek dodajemy wcześniej do oliwy, na której podsmażamy cebulę i kapustę. Poza tym o ile pamiętam do farszu dodajemy 2 a nie 4 ugotowane ziemniaki i jajko. Farsz lekko solimy (bo kapary i ser są słone).

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE