Kukurydza z meksykańskim sosem

Kukurydza z meksykańskim sosem
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 26)
Trudność:
łatwe

Przepis



Składniki:
2 kolby kukurydzy
6 chili
2 pomidory
2 ząbki czosnku
łyżeczka uprażonego kminu
łyżeczka wędzonej papryki
łyżeczka soli
sok z połowy limetki
natka kolendry

Przygotowanie:
Chili i pomidory upiec na grillu. Ostudzić i obrać ze skórki. Zmiksować z dodatkiem czosnku, kminu i wędzonej papryki. Doprawić do smaku solą i sokiem z limetki. Kukurydzę piec na grillu przez 3 minuty z każdej strony. Przyprawić, polać sosem i przybrać natką kolendry.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE