Kukurydza z meksykańskim sosem

Kukurydza z meksykańskim sosem
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 26)
Trudność:
łatwe

Przygotowanie:



Składniki:
2 kolby kukurydzy
6 chili
2 pomidory
2 ząbki czosnku
łyżeczka uprażonego kminu
łyżeczka wędzonej papryki
łyżeczka soli
sok z połowy limetki
natka kolendry

Przygotowanie:
Chili i pomidory upiec na grillu. Ostudzić i obrać ze skórki. Zmiksować z dodatkiem czosnku, kminu i wędzonej papryki. Doprawić do smaku solą i sokiem z limetki. Kukurydzę piec na grillu przez 3 minuty z każdej strony. Przyprawić, polać sosem i przybrać natką kolendry.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA