Kukurydza grillowana w maśle ziołowym

Kukurydza grillowana w maśle ziołowym
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Anna Olson

Seria kulinarna:
Anna Olson: Sezon na świeżość 2 (odc.17)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia Ameryki Północnej
Ilość osób:
6

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zmiksuj w malakserze masło z dymką, oregano i kolendrą na gładką masę. Przełóż ją do miski i wmieszaj starty parmezan. Delikatnie rozegnij liście kukurydzy. Natrzyj kolby ze wszystkich stron przygotowanym masłem ziołowym. Starannie owiń kukurydzę liśćmi, obwiąż sznurkiem i włóż do lodówki co najmniej na 20 min. Rozgrzej grill i opiecz kolby przez ok. 20 min, obracając je od czasu do czasu. Podaj kolby w liściach i zostaw przyjemność obierania gościom.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA