Krwawy cezar

Krwawy cezar
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.108)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Napoje

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Zmieszać sól selerową i oregano na małym talerzyku. Zwilżyć brzegi kieliszków i zanurzyć je w mieszance przypraw. Kieliszki uzupełnić lodem. Wódkę i sok pomidorowy wlać do dużego dzbanka. Dodać chrzan, ostry sos, sos Worcestershire, oliwę z oliwek i oregano. Zmiksować za pomocą ręcznego blendera. Przelać do przygotowanych kieliszków. Ostatecznie można zmiksować w robocie kuchennym albo po prostu dobrze wymieszać. Dokładne zmiksowanie nie tylko łączy wszystkie składniki, lecz także emulguje oliwę, dzięki czemu drink ma lepszą konsystencję.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE