Królik w rosole

Królik w rosole
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Marco Pierre White odkrywa brytyjską kuchnię (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Potrawy wielkanocne
Kuchnia świata:
Kuchnia brytyjska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Pokroić i warzywa. Wyciąć wątrobę i nerki i podzielić królika na porcje. Mięso i warzywa umieścić w garnku, dodać kostki rosołowe i nalać tyle wody, by pokryć składniki. Gotować na wolnym ogniu 1 - 1½ godziny. Kiedy mięso się ugotuje wrzucić liście laurowe. Pod koniec można dodać pokrojone nerki i wątrobę i gotować jeszcze 2 - 3 minuty. Wlać nieco oliwy, wsypać posiekaną natkę pietruszki i zamieszać.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE