Krokiet w papierze ryżowym z awokado i suszonymi pomidorami

Krokiet w papierze ryżowym z awokado i suszonymi pomidorami
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Jacques Pépin

Seria kulinarna:
Jacques Pepin: Nowe dania na szybko (odc.7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa
Ilość osób:
4

Przepis


Przygotowanie
Zalać zimną bieżącą wodą 16 arkuszy papieru ryżowego. Odstawić na minutę na bok, żeby zmiękły. Obrać i wypestkować 1 awokado. Pokroić na 16 kawałków. Osączyć i odłożyć na bok 16 połówek pomidorów suszonych na słońcu i konserwowanych w oliwie. Obrać 4 dymki i pokroić na 7,5 cm kawałki. Papier ryżowy rozłożyć na blacie, a na środku każdego z nich po 1 kawałku awokado, 1 połówkę suszonego pomidora, 1 gałązkę świeżej kolendry i kilka kawałków dymki. Doprawić szczyptą soli i chlustem ostrego tabasco. Starannie zawinąć papier ryżowy tak, aby powstał zgrabny krokiet. Natychmiast podawać.

© Jacques Pepin

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE