Krewetki w ognistym sosie

Oceń przepis:
Przygotował:
Jacques Pépin
- Seria kulinarna:
- Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.15)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Owoce morza
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 450 g surowych krewetek w pancerzach (30-40 sztuk)
- 3 łyżki keczupu
- 2 łyżki oliwy dobrej jakości
- 2 łyżki ostrego sosu chili lub pasty chili
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
- 1 szklanka drobno pokrojonej cebulki dymki (około 6 sztuk)
- ½ łyżeczki soli
- ⅓ szklanki wody
Przygotowanie:
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać w garnku. Przykryć pokrywką i od czasu do czasu mieszając, doprowadzić do wrzenia, (co powinno potrwać około 3 minut). Natychmiast po zagotowaniu zdjąć z ognia i odstawić pod przykryciem na 10 minut. Przełożyć krewetki z sosem do miski. Podawać w temperaturze pokojowej lub schłodzić i wstawić do lodówki, by podać później. Przed podaniem można podgrzać do temperatury pokojowej.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze