Krewetki w kokilkach

Krewetki w kokilkach
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Mitch i Matt idą na ryby
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Owoce morza
Ilość osób:
4
Czas przygotowania:
10 minut

Przygotowanie:



kładniki:
150 g małych brązowych krewetek, obranych
szczypta mielonego kwiatu muszkatołowca
szczypta pieprzu kajeńskiego
sól i czarny pieprz
100 g masła, stopionego

Przygotowanie:
Wyciśnij krewetki, żeby pozbyć się nadmiaru płynu i wrzuć do miski. Dopraw kwiatem muszkatołowca, pieprzem kajeńskim, solą i pieprzem. Ściśle wypełnij krewetkami 4 kokilki. Dociśnij. Zalej stopionym masłem i odstaw, żeby ostygło. Podawaj z pieczywem razowym, lub tostami.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE