Krewetki owinięte w pancettę, nabite na patyczki i grillowane

Krewetki owinięte w pancettę, nabite na patyczki i grillowane
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Męski weekend (odc.4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Owoce morza

Przygotowanie:


Składniki
12 dużych, sprawionych krewetek
12 plasterków pancetty
½ pęczka świeżej, posiekanej kolendry
1 łyżeczka octu z sherry
1 posiekane chilli
2 łyżki stołowe oliwy
sól i pieprz do smaku

Przygotowanie
Wymieszać kolendrę z octem i chilli. W marynacie obtoczyć krewetki. Każdą owinąć w plaster pancetty, nabić na patyczki. Przy pomocy pędzelka posmarować oliwą, posypać solą i pieprzem. Piec na grillu.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA