Przepisy na świąteczne potrawyPrzepisy na świąteczne potrawy

Krewetki owinięte w pancettę, nabite na patyczki i grillowane

Krewetki owinięte w pancettę, nabite na patyczki i grillowane
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Męski weekend (odc.4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Owoce morza

Przygotowanie:


Składniki
12 dużych, sprawionych krewetek
12 plasterków pancetty
½ pęczka świeżej, posiekanej kolendry
1 łyżeczka octu z sherry
1 posiekane chilli
2 łyżki stołowe oliwy
sól i pieprz do smaku

Przygotowanie
Wymieszać kolendrę z octem i chilli. W marynacie obtoczyć krewetki. Każdą owinąć w plaster pancetty, nabić na patyczki. Przy pomocy pędzelka posmarować oliwą, posypać solą i pieprzem. Piec na grillu.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE