Krem z pieczonych warzyw

Krem z pieczonych warzyw
Oceń przepis:
31 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak rodzinnie (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Zupy

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Cebule, papryki, czosnek oraz pomidory pokrój i wyłóż na blaszkę.
Dodaj bazylię, tymianek i polej oliwą. Wstaw do piekarnika rozgrzanego na 200 stopni na 10 -15 minut.
Po upieczeniu warzywa przełóż do blendera, dodaj pomidory z puszki, polej winem i octem. Dodaj zioła, sól i pieprz. Dolej wody, żeby krem nie był zbyt gęsty. Zmiksuj.
Krem podawaj z kawałkami podpieczonego, chrupiącego chleba, na ciepło lub zimno - jak wolisz. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA