Krem z pieczonej papryki z bryndzą

Krem z pieczonej papryki z bryndzą zobacz Krem z pieczonej papryki z bryndzą 2018-06-19 12:28:52
Krem z pieczonej papryki z bryndzą
Oceń przepis:
13 ocen Średnia ocena: 4.20

Przygotował:

Adam Chrząstowski

Seria kulinarna:
Adam po pracy 2 (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Papryki natnij na czubku i posmaruj olejem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 240 st. C i piecz do momentu aż skórka zbrązowieje. Przełóż papryki do szczelnej torebki i odstaw do ostygnięcia. Zdejmij z papryki skórkę i usuń nasiona. W rondlu zeszklij na małej ilości oleju pokrojony czosnek i cebulę, dodaj obraną paprykę, chwilę podduś i zalej wszystko bulionem. Gotuj wszystko 10 minut, przypraw i zmiksuj ręcznym blenderkiem na gładki krem. Pod koniec miksowania dodaj po kawałku bryndzy.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE