Krem cytrynowy

Krem cytrynowy
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 5.00

Przygotował:

James Martin

Seria kulinarna:
Uczty z Jamesem Martinem (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Składniki:

  • 600 ml kremówki
  • 140 g miałkiego cukru
  • sok i skórka starta z 2 dużych cytryn

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Do dużego rondla wlej śmietanę. Dosyp cukier. Doprowadź do wrzenia na małym ogniu i gotuj przez 3 minuty. Zdejmij z ognia, dolej sok z cytryny, dorzuć skórkę i dokładnie ubij. Przelej do 6 kokilek i wstaw do lodówki na 2-3 godziny. Posyp grubo starą skórką z cytryny i podawaj z kruchymi ciasteczkami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA