Krem cytrynowy

Krem cytrynowy
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 5.00

Przygotował:

James Martin

Seria kulinarna:
Uczty z Jamesem Martinem (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Składniki:

  • 600 ml kremówki
  • 140 g miałkiego cukru
  • sok i skórka starta z 2 dużych cytryn

Kalkulator wag i miar

Przepis

Do dużego rondla wlej śmietanę. Dosyp cukier. Doprowadź do wrzenia na małym ogniu i gotuj przez 3 minuty. Zdejmij z ognia, dolej sok z cytryny, dorzuć skórkę i dokładnie ubij. Przelej do 6 kokilek i wstaw do lodówki na 2-3 godziny. Posyp grubo starą skórką z cytryny i podawaj z kruchymi ciasteczkami.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE