Krajanka czekoladowo-kokosowa

Krajanka czekoladowo-kokosowa
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 3.80

Przepis

Składniki:
150 gramów roztopionego masła
270 gramów drobno pokruszonych herbatników
2 łyżki kakao
1 szklanka wiórków kokosowych
1 szklanka posiekanej czekolady
1 szklanka suszonych żurawin lub rodzynek
1 szklanka słupków migdałowych
395 gramów słodkiego mleka skondensowanego

Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzać do 160°C. Blaszkę o wymiarach 30 x 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Pokruszone herbatniki wymieszać z roztopionym masłem i kakao. Wyłożyć na blaszkę i mocno przyciskając wyrównać. Posypać równo wiórkami, czekoladą, żurawinami lub rodzynkami i migdałami. Skropić całość mlekiem skondensowanym. Piec 20-25 minut. Przed krojeniem ostudzić i schłodzić. Krajankę można podawać od razu lub przechowywać w szczelnym pojemniku przez kilka tygodni.


@Annabel Langbein


 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE