Kotlety z mięsa krabów w czerwonym sosie

Oceń przepis:
Przygotował:
Jacques Pépin
- Seria kulinarna:
- Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.13)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Owoce morza
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 1 opakowanie (240 g) pasteryzowanego mięsa krabów
- 1 ¼ szklanki okruchów ze świeżego chleba (2 kromki pszennego pieczywa utarte w malakserze)
- 2 łyżki posiekanej drobno cebulki dymki
- 2 łyżki posiekanej świeżej kolendry
- 1 łyżeczka posiekanego czosnku
- 3 łyżki majonezu
- ¼ łyżeczki tabasco
- ¼ łyżeczki soli
- ⅓ szklanki migdałów w płatkach
- 2 łyżki oleju arachidowego lub rzepakowego
Przygotowanie:
Mięso krabów wymieszać z ⅔ szklanki okruchów, dymką, kolendrą, czosnkiem, majonezem, tabasco i solą. Połączyć starannie wszystkie składniki. Pozostałe okruchy wsypać do malaksera z płatkami migdałów. Utrzeć, aż migdały dokładnie się połączą z chlebem. Piekarnik rozgrzać do 90 stopni C. Z masy z mięsem krabów uformować 4 kotlety. Obtoczyć z wszystkich stron w mieszaninie okruchów i migdałów. Olej rozgrzać na patelni teflonowej na średnim ogniu. Włożyć kotlety ostrożnie, ponieważ będą bardzo miękkie. Smażyć po 3 minuty z każdej strony. Wstawić do ciepłego piekarnika.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Owoce morza
Kuchnia międzynarodowa
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze