Kotlety z koziego sera i zapiekany seler naciowy

Kotlety z koziego sera zobacz Kotlety z koziego sera 2018-06-19 12:28:50
Kotlety z koziego sera
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Gieno Mientkiewicz

Seria kulinarna:
Przez dziurkę od sera (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Ser pokroić na 1-centymetrowe plastry, lekko posmarować musztardą. Orzeszki posiekać i zmieszać z wiórkami i bułką tartą. Każdy plaster zanurzyć w roztrzepanych jajach, obtoczyć w panierce, smażyć obustronnie na złocisto.

Przygotowanie selera naciowego:
Łodygi pokroić w małe kawałki, obgotować w lekko posolonej wodzie 3 minuty. Odsączyć, wywar zostawić, ułożyć w lekko wysmarowanym naczyniu. Przygotować zasmażkę z masła i mąki, dodać wywar oraz śmietanę i 2/3 startego sera. Mieszając, doprowadzić do zgęstnienia sosu. Doprawić gałką. Polać sosem selery, posypać pozostałym serem. Zapiec aż się zrumieni.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE