Kotlety schabowe

Kotlety schabowe zobacz Kotlety schabowe 2018-06-19 12:28:49
Kotlety schabowe
Oceń przepis:
2 oceny Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
ABC GOTOWANIA 2 (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z wieprzowiny
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Kotlety układamy na desce do krojenia, nakładamy na nie kawałki folii spożywczej. Rozbijamy mięso z dwóch stron. Osuszamy ręcznikiem kuchennym, przyprawiamy z dwóch stron. Do jednej miseczki wsypujemy mąkę, do drugiej wbijamy jaja z mlekiem (śmietaną lub wodą) i rozkłócamy. Do trzeciej wsypujemy bułkę tartą. Ustawiamy patelnię na gazie, dodajemy smalec i od razu zabieramy się za panierowanie kotletów. Na początek w mące, później w jaju i na koniec w bułce tartej. Smażymy na jasno-złoty kolor. Serwujemy.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE