Kotlety schabowe

Kotlety schabowe
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 4.30
Seria kulinarna:
Domowy kucharz 2 (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa
Ilość osób:
7

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu. Wrzuć masło, wlej oliwę. Poczekaj, aż masło zbrązowieje. W tym czasie osusz mięso na papierowych ręcznikach kuchennych, dopraw solą i pieprzem. Połóż na patelni. Smaż przez 2 minuty po obu stronach. Zmniejsz płomień, szczelnie przykryj i duś przez 10 minut.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE