Kotlety jagnięce z puree z topinamburów

Kotlety jagnięce z puree z topinamburów
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Manic Organic (odc. 10)
Trudność:
trudne
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Ilość osób:
4

Składniki:

  • oliwa aromatyzowana miętą:
  • 1 szklanka oliwy lub neutralnego w smaku oleju (np. słonecznikowego
  • canola)
  • ½ szklanki liści świeżej mięty

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Oliwa aromatyzowana miętą:
Miętę opłukać, zblanszować przez 5 sekund we wrzątku i natychmiast włożyć do wody z kostkami lodu. Osuszyć i umieścić w mikserze. Wlać do miksera oliwę i starannie zmiksować. Powstały płyn zlać do słoika i wstawić na co najmniej kilka godzin do lodówki. Przecedzić przez gazę lub papierowy ręcznik.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i prawie 130 innych kanałów? Pakiet Optimum+ za 49,99 zł/mies ZAMÓW ONLINE