Kotlety jagnięce marynowane w miso

Kotlety jagnięce marynowane w miso
Oceń przepis:
10 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Ideał 2 (odc. 3)
Trudność:
trudne
Rodzaj dania:
Pierogi i pierożki

Przygotowanie:

Składniki:
7-8 kotletów jagnięcych z kością, z odciętym tłuszczem
1 mała szalotka
garść kolendry
3 łyżki miso z jęczmienia
trochę soku wyciśniętego z imbiru
3 łyżki wina mirin
7-8 kotletów jagnięcych z kością, z odciętym tłuszczem
500 g fasolki szparagowej
1 łyżeczka ziaren białego sezamu

Przygotowanie:
Szalotkę zmiksować na pastę w robocie kuchennym z kolendrą, zachować kilka łodyżek kolendry do fasolki. Dodać miso, sok, wino i ponownie zmiksować. Zalać kotlety, odstawić na godzinę. Fasolkę oczyścić, odkrawając końcówki. Blanszować 2-3 minuty w osolonym wrzątku. Wrzucić na chwilę do lodowatej wody, odcedzić. Ziarna sezamu uprażyć na suchej patelni. Rozgrzać patelnię grillową. Kotlety smażyć 2 ½ minuty z każdej strony. Zdjąć i odłożyć na chwilę. Fasolkę wymieszać z sezamem i resztą kolendry.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE