Kotleciki z kaszanki z puree ziemniaczanym

Oceń przepis:
Przygotował:
David Gaboriaud
- Seria kulinarna:
- David w Europie 3 (odc. 14)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
Składniki:
- 2 kaszanki (obrane z jelita – kup kaszanki z jak najmniejszą ilością kaszy)
- bułka tarta Panko
- mąka
- 2 jajka
- 500 g ziemniaków obranych i ugotowanych
- 100 ml mleka
- 100 g zimnego masła
Przygotowanie:
Puree ziemniaczane: ugotowane ciepłe ziemniaki przeciśnij przez praskę. Dodaj zimne masło, sól, pieprz i wymieszaj. Postaw garnek na wolnym ogniu i dolewaj mleko, ubijając cały czas trzepaczką do uzyskania jednolitej, gęstej masy. Odstaw.
Kotleciki z kaszanki: zawartość kaszanek wymieszaj z mąką i jednym jajkiem, by uformować kotleciki.
Zanurz kotleciki w drugim ubitym jajku, następnie w panierce panko, i smaż na gorącym oleju kilka minut ze wszystkich stron, aż będą złociste i chrupkie.
Odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręcznikach papierowych. Podawaj z puree.
Kotleciki z kaszanki: zawartość kaszanek wymieszaj z mąką i jednym jajkiem, by uformować kotleciki.
Zanurz kotleciki w drugim ubitym jajku, następnie w panierce panko, i smaż na gorącym oleju kilka minut ze wszystkich stron, aż będą złociste i chrupkie.
Odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręcznikach papierowych. Podawaj z puree.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE
Komentarze