Kotleciki rybne z sałatką z miętą

Kotleciki rybne z sałatką z miętą
Oceń przepis:
2 oceny Średnia ocena: 4.50

Przygotował:

Adam Liaw

Seria kulinarna:
Na tropie nowych smaków: Antypody (odc. 9)
Trudność:
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia nowozelandzka (maoryska)
Ilość osób:
4
Czas przygotowania:
25 minut

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Wymieszaj rybki z jajkami. Na dużej patelni rozgrzej olej z masłem ghee. Połóż na patelni po 2 łyżki mieszanki rybnej na kotlecik. Smaż po 2 minuty z każdej strony na złocisty kolor. Połóż na ręczniku papierowym, żeby obciekły z tłuszczu. Przypraw solą i pieprzem.

Aby zrobić sałatkę, wymieszali liście sałaty, awokado, miętę i kiełki lucerny w dużej misce. W drugiej misce wymieszaj jogurt, miód, sok z cytryny, sól i pieprz. Polej sałatkę dressingiem i wymieszaj.

Podawaj kotleciki z sałatką z miętą, bułeczkami posmarowanymi masłem i kawałkami cytryny.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 19,99 zł przez 5 mies. ZAMÓW ONLINE