Koszyczki z parmezanu

Koszyczki z parmezanu
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 3.50
Seria kulinarna:
Akademia mistrza Novellego (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Nagrzać piekarnik do 190° C. Zetrzeć parmezan na tarce o średnich oczkach i rozsypać równą warstwą na papierze do pieczenia – tak, aby uzyskać pożądany kształt i wielkość. Posypać wybranymi przyprawami. Piec, aż parmezan się stopi, a następnie zrumieni. Wyjąć z piekarnika i lekko wystudzić. Za pomocą szerokiego noża odkleić parmezanowy placek od papieru, udrapować go na odwróconej do góry dnem miseczce i odstawić do całkowitego wystygnięcia.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE