Konfitura jabłkowo-ananasowa z cynamonem i orzechami włoskimi

Konfitura jabłkowo-ananasowa z cynamonem i orzechami włoskimi
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 3.90
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przetwory, Potrawy na Boże Narodzenie

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Jabłka i ananasa obrać i pokroić w kostkę. W rondlu rozgrzać wodę z cukrem, dodać jabłko i podsmażyć.
Gdy trochę zmięknie, dodać ananasa, orzechy, sok z cytryny, cynamon.
Smażyć jabłka do osiągnięcia pożądanej konsystencji. Gdy zacznie przywierać, uzupełnić wodą.
Gorącą konfiturę nakładać do wyparzonych słoiczków i szczelnie zamknąć. Pasteryzować w kąpieli wodnej ok. 30 minut.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 19,99 zł przez 5 mies. ZAMÓW ONLINE