Konfitura cebulowa

Konfitura cebulowa
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Anna Olson

Seria kulinarna:
Anna Olson: Sezon na świeżość 2 (odc.15)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przetwory

Składniki:

  • 4 szklanki cebuli
  • pokrojonej w drobną kostkę
  • 3 ząbki czosnku
  • drobno posiekane
  • 1 szklanka octu balsamicznego
  • 3 szklanki brązowego cukru
  • 1 łyżeczka soli

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Zagotuj cebulę z czosnkiem i octem na małym ogniu. Gotuj bez przykrycia, mieszając od czasu do czasu, przez 15 min. Dodaj brązowy cukier oraz sól i gotuj następne 20 min, często mieszając. Zdejmij naczynie z ognia, ostudź do temperatury otoczenia i wstaw do lodówki w miseczce albo słoikach. Konfiturę można przechowywać w chłodzie do 6 tygodni.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE