Kompot ze śliwek z korą cynamonu

Kompot ze śliwek z korą cynamonu
Oceń przepis:
16 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
ABC GOTOWANIA 3 (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Napoje
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Śliwki myjemy, przekrawamy na pół, wyciągamy pestki i wkładamy owoce do garnka. Dodajemy cynamon, cukier i zalewamy ok. 1,5 l wody. Wstawiamy na niezbyt duży gaz i gotujemy, aż cukier się rozpuści, a owoce zmiękną i oddadzą smak. Studzimy i podajemy z kostkami lodu i gałązkami melisy lub mięty.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE