Koktajl z szampana, gujawy, likieru z kwiatu dzikiego bzu i estragonu

Koktajl z szampana, gujawy, likieru z kwiatu dzikiego bzu i estragonu
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 4.20
Seria kulinarna:
Przyjęcie u Rocco (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Napoje
Ilość osób:
4
Czas przygotowania:
4 godziny

Przepis


Składniki:
480 ml soku z gujawy
1 pęczek estragonu
480 ml likieru z kwiatu dzikiego bzu (St. Germaine)
1 butelka szampana albo białego wina musującego

Przygotowanie:
Rozgnieć liście z pęczka estragonu. Wymieszaj z likierem, zostaw na co najmniej 2 godziny, aby nabrał aromatu, maksymalnie na całą noc. Odcedź płyn i wymieszaj z sokiem z gujawy. Napełnij płynem do połowy kieliszki do szampana. Dopełnij szampanem. Smacznego!

© 2012 Vanessa Cantave


 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE