Koktajl melonowy

Przygotował:

Adriana Marczewska

Seria kulinarna:
Ślinotok (odc. 10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Napoje

Składniki:

  • 200 g miąższu melona (zważonego po obraniu i czyszczeniu pestek)
  • 1 dojrzałe mango
  • 6-7 średnich mrożonych truskawek (w sezonie dajemy świeże) + jedna do dekoracji
  • 1,5 szklanki soku jabłkowego

Kalkulator wag i miar

Przepis

Miąższ z melona włożyć do pojemnika blendera kielichowego.
Dodać obrane mango, truskawki (mrożone dajemy bez rozmrażania) oraz sok jabłkowy.
Wszystko zmiksować, przelać do szklanek, wierzch udekorować startą mrożoną truskawką lub świeżą, drobno posiekaną. Gotowe!

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE