Koktajl krewetkowy

Koktajl krewetkowy
Oceń przepis:
2 oceny Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Mitch i Matt idą na ryby
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Owoce morza
Kuchnia świata:
Kuchnia brytyjska
Ilość osób:
4
Czas przygotowania:
10 minut

Składniki:

  • 300 g krewetek zimnowodnych
  • ½ małej sałaty lodowej
  • posiekanej
  • 4 dymki
  • drobno posiekane
  • ½ ogórka
  • pokrojonego na cienkie półplasterki
  • sok z cytryny

Kalkulator wag i miar

Przepis

Przygotuj sos. Wymieszaj żółtka, musztardę i ocet, a następnie, cały czas mieszając trzepaczką, dodaj wąską strużką olej. Ubijaj, aż sos zgęstnieje i dodaj keczup, alkohol i pieprz kajeński.
Wymieszaj sałatę, dymkę i ogórka z solą i sokiem z cytryny i wyłóż tą mieszankę do dwóch sporych kieliszków. Wymieszaj krewetki z sosem koktajlowym i rozłóż na sałatce. Posyp szczyptą pieprzu kajeńskiego.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE