Kokosowy pudding z ryżu

Kokosowy pudding z ryżu
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.74)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Ilość osób:
4

Przepis

Skladniki
1 puszka mleczka kokosowego
2 jaja
3 łyżki cukru
1 łyżka zaparzonej herbaty chai
1 szklanka rodzynek
1 szklanka wiórków kokosowych
2 szklanki klejącego ryżu (1 szklanka ryżu do sushi ugotowana w 2 szklankach wody)

Przygotowanie
Rozgrzać piekarnik do 160 stopni C. W dużej misce roztrzepać mleczko kokosowe, jaja, cukier i herbatę. Dodać rodzynki, wiórki kokosowe, ryż i dobrze wymieszać. Włożyć do dwulitrowego naczynia żaroodpornego, naczynie umieścić w brytfannie z wodą (do połowy wysokości naczynia żaroodpornego). Piec 45 minut.

© Michael Smith

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE