Kokardki z jajkiem sadzonym i serem

Kokardki z jajkiem sadzonym i serem
Oceń przepis:
2 oceny Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Jacques Pépin

Seria kulinarna:
Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.21)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Makarony, kluski
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Doprowadzić do wrzenia 3 litry osolonej wody. Wrzucić makaron i gotować przez około 12 minut.
Oliwę wlać do naczynia, w którym się zmieści makaron. Dodać szczypiorek, sól i pieprz. Gdy makaron się ugotuje, wlać do naczynia ½ szklanki wody z gotowania. Starannie osączyć makaron, przełożyć do naczynia i dokładnie wymieszać.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE