Keks blondie

Keks blondie zobacz Keks blondie 2018-06-19 12:29:11
Keks blondie
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
365 obiadów Mariety Mareckiej 3 (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka, Ciasta wielkanocne
Czas przygotowania:
35 minut

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Masło wkładamy do rondelka i rozpuszczamy, do gorącego dodajemy pokrojoną w kostkę czekoladę (100 g karmelowej i 50 g białej). Mieszamy, aż masa się połączy i czekolada całkowicie rozpuści.
Mąki, proszek i szczyptę soli wsypujemy do wysokiej miski. Dodajemy cukier i wlewamy rozkłócone jaja, wlewamy ciepłą masę czekoladową i krótko miksujemy, aż pozbędziemy się grudek mąki.
Dodajemy 50 g pokrojonej drobno czekolady i pokrojone drobno orzechy.
Mieszamy łopatką, wylewamy na małą blaszkę i wstawiamy do pieca na ok. 20-25 minut.
Pieczemy do tzw. suchego patyczka. Podajemy obsypane cukrem pudrem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE