Karkówka pizzaiola

Karkówka pizzaiola
Oceń przepis:
7 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Lucinda Scala Quinn

Seria kulinarna:
Łatwe przepisy na wielki apetyt
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Ilość osób:
6

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Nagrzać piekarnik do 160°C. Oprószyć mięso solą i pieprzem z obu stron. Na dużym ogniu rozgrzać dużą żeliwną patelnię i wlać na nią oliwę. Zrumienić mięso z obu stron. Wyjąć mięso z patelni i zmniejszyć ogień. Dodać na patelnię czosnek, oregano, tymianek, chili, przecier pomidorowy i pomidory z puszki. Pomidory rozgnieść. Włożyć mięso z powrotem na patelnię i przykryć pokrywką.
Piec 2 godziny, od czasu do czasu mieszając. Zdjąć pokrywkę i piec jeszcze pół godziny, aby sos zgęstniał.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE