Karaibski ryż z groszkiem

Karaibski ryż z groszkiem
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 4.30

Przygotował:

Aaron Craze

Seria kulinarna:
Rude Boy w kuchni (odc.2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia karaibska
Ilość osób:
4
Czas przygotowania:
40 minut

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Wsyp ryż do dużego rondla, dodaj fasolę, mleczko kokosowe, tymianek, czosnek i dymkę. Ponakłuwaj chili czubkiem ostrego noża i też wrzuć do rondla. Wlej tyle wody, by przykryła składniki w naczyniu na wysokość około 1 cm. Zagotuj, przykryj i gotuj na małym ogniu 8 min. Zdejmij rondel z ognia i odstaw przykryty na 15-20 minut, żeby ryż doszedł.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów CANAL+ TV przez internet

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE