Kanapka z kiełbaską smażoną

Kanapka z kiełbaską smażoną
Oceń przepis:
26 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Domowy kucharz 2 (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Pieczywo
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
  • 4 włoskie kiełbaski
  • 1 czerwona papryka, bez nasion, pokrojona wzdłuż w cienkie plastry
  • 1 zielona papryka, bez nasion, pokrojona wzdłuż w cienkie plastry
  • 2 średnie cebule, pokrojone w piórka
  • ½ fenkułu, bez łodygi, pokrojonego w piórka
  • sól i pieprz
  • 4 duże bułki z pełnoziarnistej mąki

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej patelnię na średnim ogniu, wlej olej. Smaż kiełbaski, aż zbrązowieją. Zdejmij z patelni. Wrzuć papryki, cebule i fenkuł. Smaż, aż warzywa będą miękkie i pachnące. Dopraw solą i pieprzem. Dołóż przysmażone kiełbaski. Przykryj pokrywką i duś, aż kiełbaski się usmażą. Włóż masę w rozkrojone bułki i podawaj.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA