Kanapka - wesołe jajka

Kanapka - wesołe jajka
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 4.10
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski

Przygotowanie:

Składniki:
sałata
ser feta / ser sama kroje i robie dresing z oleju, suszona bazylia i oregano, czosnek wszystko wrzucam do słoiczka i delikatnie mieszam/
oliwki
pomidorki koktajlowe
2 jajka
rzodkiewka
pietruszka
ogórek do przybrania
żółty ser
kawałek parówki
szczypior
pieprz ziarna
ogórek zielony
bazylia

Przygotowanie:
Bagietkę przekrojoną na pół, smarujemy masłem. Układamy sałatę rzymską i jajka na twardo. Z rzodkiewki i ogórka robimy czapeczki. Z ziaren pieprzu oczy, nos ze skórki ogórka, usta z rzodkiewki. Na sałacie układamy pomidorki koktajlowe, oliwki i ser feta. Z żółtego sera robimy ruloniki z parówką Spinamy szczypiorkiem. Fajna kanapka na śniadanie.


Magdalena Kaczmarek

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE