Kanapeczki z fasolą jaś

Kanapeczki z fasolą jaś
Oceń przepis:
10 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Jacques Pépin

Seria kulinarna:
Jacques Pepin: Nowe dania na szybko (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski

Przepis

Ilość: 36 sztuk

Przygotowanie
W misce wymieszać 1 puszkę (465 gramów) osączonej fasoli jaś, 1 łyżkę musztardy Dijon, 2 łyżki świeżego wyciśniętego soku z cytryny, 3 łyżki posiekanej cebuli, 2 łyżki posiekanej świeżej natki lub szczypiorku, 1 łyżeczkę posiekanego czosnku, 3 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia i po ½ łyżeczki soli i świeżo zmielonego czarnego pieprzu. Z bagietki ukroić 12 cienkich kromek. Nałożyć na nie mieszaninę fasoli. Podawać.

© Jacques Pepin

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE