Kalmary nadziewane chorizo

Kalmary nadziewane chorizo
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? (odc.9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Owoce morza
Kuchnia świata:
Kuchnia hiszpańska

Przygotowanie:


Składniki
8 małych kalmarów
200 g chorizo
średnia cebula
2 ząbki czosnku
łyżeczka papryki
2 łyżki koncentratu pomidorowego
400 g pomidorów z puszki
szczypta chili w płatkach
oliwa z oliwek

Przygotowanie
Oczyszczamy kalmary. Oddzielamy macki od odwłoka. Nadziewamy kalmary chorizo i spinamy wykałaczką. Podsmażamy je razem z cebulą, czosnkiem, papryką i pomidorami. Skrapiamy oliwą z oliwek.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE