Juta warzywna

Juta warzywna
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Domowy kucharz 2 (odc. 13)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Wlej wywar do garnka, dorzuć liście laurowe, przecier pomidorowy, cebulę, sól i pieprz. Doprowadź do wrzenia. Dodaj liście juty warzywnej, dopraw solą i pieprzem. Dobrze wymieszaj. Gotuj przez 20 minut. Dużą patelnię postaw na ogniu, od średniego do ostrego. Wlej oliwę, dodaj czosnek i nasiona kminu. Mieszaj albo obracaj patelnią. Kiedy czosnek stanie się złocistobrązowy, wylej całość na gotującą się jutę warzywną. Wyciśnij sok z cytryny i natychmiast podawaj.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE