Jajka po szkocku w polencie

Jajka po szkocku w polencie
Oceń przepis:
19 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Ideał 2 (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Czas przygotowania:
25 minut

Przepis

Składniki:
4 ugotowane jajka
200 g surowych kiełbasek, najlepiej toskańskich
1 jajko
50 ml mleka
100 g bułki tartej
1 łyżka polenty
olej słonecznikowy do głębokiego smażenia

Przygotowanie:
Ugotowane jajka okleić mięsem wyjętym z kiełbasek. Za pomocą folii spożywczej uformować z jajek i mięsa kule. Włożyć do lodówki, żeby stężały. Surowe jajko roztrzepać z mlekiem. Jajka oklejone mięsem obtoczyć w mące, jajku, bułce tartej i polencie. Smażyć na głębokim tłuszczu rozgrzanym do 170˚C przez 7 minut, aż do zrumienienia.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE