Jaja mew z solą selerową

Jaja mew z solą selerową
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Marco Pierre White odkrywa brytyjską kuchnię (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia brytyjska
Ilość osób:
6

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Przygotować sól selerową. Zetrzeć seler na drobnej tarce. Zmieszać z solą i wstawić na noc do lodówki. Rozłożyć cienką warstwą na blasze i wysuszyć w piekarniku w temp. 100°C. Wysuszoną dokładnie rozdrobnić. Ogrzać jaja w ciepłej wodzie, aby nie pękły w czasie gotowania. Wrzucić je do wrzątku i gotować 6 minut. Ugotowane jaja przełożyć do wody z kostkami lodu, by zatrzymać proces gotowania. Obrać ze skorupek. Odciąć spód każdego jaja, ustawić je na półmisku. Przybrać szczypiorkiem i rukwią wodną. Na każde jajo nałożyć łyżeczkę majonezu i posypać solą selerową.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE