Jagnięcina w bekonie i letnia sałatka fasolowa

Jagnięcina w bekonie i letnia sałatka fasolowa
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 34)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

  • 10 kawałków polędwicy jagnięcej
  • 24 cienkie plasterki bekonu albo pancetty
  • gałązka rozmarynu
  • pęczek tymianku
  • 2 ząbki czosnku
  • ćwierć pęczka majeranku
  • 2 łyżki oliwy
  • skórka otarta z cytryny
  • pieprz

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Kawałki polędwicy owinąć paskami bekonu. Przyprawić solą i pieprzem. Nabić na patyczki do szaszłyków i grillować przez 8 - 10 minut. Składniki sałatki wymieszać w dużej misce. Podawać z upieczoną jagnięciną.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE