Jagnięcina rogan josh

Przygotował:

Ainsley Harriot

Seria kulinarna:
Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.8)
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

W miseczce wymieszać mąkę, chili, kolendrę, kardamon, imbir, gałkę muszkatołową i sól. Chili w proszku powinno stanowić połowę objętości mąki. Obtoczyć mięso w panierce i obsmażyć na oleju na blasze, na której będzie później pieczone. Zrumienione gicze przełożyć na talerz, na blachę wrzucić posiekaną cebulę, podsmażyć i wsypać resztki panierki. Dolać bulion z jagnięciny i jogurt, wsypać trochę roztartego kardamonu (bez łusek) i kilka nitek szafranu. Dodać pokrojone pomidory. Włożyć mięso, przykryć szczelnie blachę folią aluminiową i wstawić do piekarnika. Piec w temperaturze 185 stopni przez około dwie godziny. Podawać z gotowanym ryżem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE